Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-09@07:47:09 GMT

چگونه گرانی گوشت قرمز مهار می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۳۵۷۱۹

مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: کنترل بازار دام زنده و گوشت قرمز نیازمند مدیریت واحد و یکپارچه است و افزایش قیمت ناگهانی گوشت قرمز در تهران دست ما نیست و عده‌ای سودجو و دلال بازار را تنظیم می‌کنند.

خبرگزاری میزان - ایسنا نوشت: سعید سلطانی در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان جلوی قاچاق دام از کشور را گرفت، در حالی که برخی تمایل دارند با توجه به افزایش نرخ ارز دام هایشان را در مرز‌ها بفروشند؟ اظهار کرد: شرایط باید به گونه‌ای باشد که دامدار دامش را به موقع با احتساب قیمت تمام شده و با سود معقول بفروشد و سپس این دام به بازار عرضه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما متاسفانه وقتی این شرایط ایجاد نمی‌شود، عده‌ای به عنوان قاچاقچی باتوجه به افزایش قیمت دلار دام‌ها را برای فروش به مرز‌ها می‌برند.

وی با بیان اینکه قاچاق دام علاوه براینکه باعث خروج دام‌های مولد از کشور می‌شود، بازگشت ارزی هم نخواهد داشت، گفت: همچنین خریدار وقتی دام قرنطینه نشده خریداری می‌کند، در حقیقت به نوعی ریسک می‌کند، زیرا برخی از بیماری‌هایی مانند تب کریمه و بروسلوز در ظاهر دام نشان داده نمی‌شود، ولی ممکن است برای انسان خطرناک باشد.

مدیرعامل اتحادیه دامداران تصریح کرد: وقتی قرار است دام زنده وارد کشوری شود بایستی کشور مبداء، گواهی سلامت برای دام صادر کند و کشور مقصد هم براساس پروتکل‌های دامپزشکی اش سلامت دام را تایید کند و بعد از آن اجازه ذبح و مصرف داده می‌شود؛ اما در قاچاق دام هیچ کدام از این مراحل طی نمی‌شود.

سلطانی راه حل برون رفت از این شرایط و جلوگیری از قاچاق دام را یکپارچه سازی مدیریت دراین بخش دانست و گفت: وقتی قرار باشد در صادرات و واردات دام هرکس سازخودش را بزند اوضاع به همین روال پیش خواهد رفت. حرف ما این است که چرا صادرات، واردات، تولید دام و گوشت را سازماندهی نکنیم و همه آن‌ها زیر نظر بخش واحدی نباشد؟ در این صورت دام با مشخصات تاییده شده صادر می‌شود و اگر نیاز به واردات بود گوشت آن وارد می‌شود، بازار دچار کمبود نخواهد شد و گوشت هم ارزان در اختیار مردم قرار می‌گیرد. همچنین دراین شرایط مشخص می‌شود که چقدر دام از کشور خارج می‌شود و سود به دست آمده نیز به دست تولیدکننده اصلی می‌رسد و مصرف کننده نیز از این شرایط منتفع خواهد شد.

به زعم وی می‌توان از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این بخش استفاده کرد و نباید اینگونه باشد که برخی سود کلان به جیب بزنند و دود آن به چشم دامدار و مصرف کننده برود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران در خصوص افزایش قیمت ناگهانی گوشت قرمز در تهران در هفته‌های گذشته نیز گفت: بازار گوشت دست ما نیست و عده‌ای سودجو و دلال بازار را تنظیم می‌کنند. همچنین حدود یک هفته گذشته نیز جلوی خروج دام از چندین استان به تهران گرفته شد که در آن استان‌ها قیمت پایین آمد و در تهران به دلیل عرضه کم، قیمت دام بالا رفت که البته با اقدامات ستاد تنظیم بازار و وزارت کشور قیمت گوشت و دام کاهشی شد.

وی در پایان گفت: قیمت دام زنده که هفته گذشته به بیش از ۵۰ هزارتومان رسیده در حال حاضر حدود ۴۰ هزار تومان است. به عبارت دیگر متوسط قیمت هر کیلو دام سنگین ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان است که البته قیمت تمام شده آن برای دامدار بیش از ۴۰ هزارتومان تمام می‌شود و متوسط قیمت دام سبک هم ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان است.

بیشتر بخوانید: انتقاد از عملکرد ضعیف ایران در حوزه صادرات زعفران| لزوم استفاده از تمام بازار‌های جهانی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخباراقتصادی بازار گوشت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بازار گوشت گوشت قرمز قاچاق دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۵۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مگافارم دام سبک؛ پروژه تحولی استان یزد برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد استراتژی تقویت و توسعه واحدهای بزرگ پرورش دام پرواری «مگافارم» با استفاده از ظرفیت صنایع را ضروری دانست و گفت: پنجاه مگافارم با هدف خودکفایی و جهش تولید دام در سراسر استان طراحی و برنامه ریزی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، محمد رضا پاکدل در صد و هفتاد و نهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار استان یزد اظهار کرد: به طور مداوم وضعیت بازار استان و به طور خاص مواردی که مربوط به معیشت و سفره غذایی مردم سرکار دارد، در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وی وضعیت تأمین گوشت قرمز و سفید را در استان مطلوب دانست و گفت: خوشبختانه با اتخاذ سیاست‌های بهینه، آرامش در بازار استان حاکم است که این موضوع در رابطه با مواد پروتئینی در استان صدق می‌کند.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد حمایت از تولیدکنندگان را از سیاست حاکمیت خواند و ادامه داد: با توجه به اینکه استان یزد در تولید مرغ به خودکفایی رسیده و این محصول مازاد بر نیاز روزانه استان تولید می‌گردد، روند قیمت این محصول به شدت آهنگ کاهشی دارد از این رو به جهت حمایت از تولید کنندگان شرایط مناسبی برای خرید مرغ مازاد تولیدی مهیا شده است.

پاکدل در ادامه در رابطه با وضعیت گوشت قرمز در استان بیان کرد: دو راهکار کوتاه مدت و بلند مدت برای حل زیرگروه کالایی گوشت قرمز در سبد کالای خانوار طراحی شده است، رویکرد بلند مدت ناظر بر حمایت قاطعانه از جریان تولید این محصول استراتژیک می‌باشد و رویکرد کوتاه مدت ناظر بر افزایش میزان عرضه از محل واردات گوشت گرم، گوشت منجمد و دان زنده به استان می‌باشد.

وی استراتژی تقویت و توسعه واحدهای بزرگ پرورش دام پرواری «مگافارم» با استفاده از ظرفیت صنایع را ضروری دانست و گفت: پنجاه مگافارم با هدف خودکفایی و جهش تولید دام در سراسر استان طراحی و برنامه‌ریزی شده است و با سیاستگذاری‌های استان چشم‌انداز مطلوبی برای این زیرگروه کالایی متصور می‌باشد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد گفت: در خصوص گوشت گرم گوسفندی سعی خواهد شد همانند گوشت مرغ، استان به عنوان تولیدکننده برتر در کشور شناخته شود.

لازم به ذکر است که استان یزد طی ۶ ماه گذشته در تورم گروه کالایی خوراکی‌ها پایین‌ترین تورم در سطح استان‌های کشور را داشته است و تنها زیرگروه کالایی که شرایط خاصی در کنترل آن در استان ایجاد گردید گوشت قرمز گوسفندی بوده است که به دلیل تولید پایین استان و اتکا به واردات از استان‌های همجوار و خارج از کشور، ابتکار عمل در دست استان نبود.

کد خبر 751865

دیگر خبرها

  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن در بازار/ موج شدید گرانی مسکن در راه است؟
  • مگافارم دام سبک؛ پروژه تحولی استان یزد برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • آخرین قیمت گوشت و دام زنده اعلام شد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز